Tarih: Pzr Mar 14, 2010 11:36 am Mesaj konusu: ÜNLEM İŞARETİNİN DAYANILMAZ CAZİBESİ
ÜNLEM İŞARETİNİN DAYANILMAZ CAZİBESİ
Tarih boyunca insanlar hep bazı simgeleri, nesneleri uğurlu saymıştır. Bu bazen uğur sayısı olurken zaman zaman uğurlu günler seçilmiş ve bu şekilde bir bakıma pozitif bir güç elde edilmiştir.
Hayatım boyunca uğurlu-uğursuz meselesine pek fazla itibar etmemeye gayret etmeye çalıştım. Zira asıl mesele bakış açısıdır; ancak aynı şeyi Ünlem İşareti konusunda söyleyemiyorum.
Hayatın tüm renklerini yansıtan noktalama işaretleri arasında Ünlem İşaretini bir başka severim. Kanımca noktanın keskinliğini, üç noktanın sürekliliğini, noktalı virgülün birleştiriciliğini, iki nokta ve parantezin açıklayıcılığını, virgülün sabrını bünyesinde barındıran bir işarettir ünlem işareti..
Hayatımın zor dönemeçlerinden birinde uzun süre düşünme imkânı bulmuş ve bu sırada oldukça kıymetli bir ünlem işareti çizmiştim kıymetsiz bir kâğıt parçasına..
Sonradan bu ünlem işaretini kaldırıp atmak içime sinmedi ve yüreğimdeki dert, keder ve sıkıntıları sevinç ve neşe ile bezeyerek bu işarete sakladım ve o ünlemi her zaman göz önünde bulundurmaya dikkat ettim.
Yazın en sıcak günlerinde ve kışın soğuk havalarında, çalışmanın en güç olduğu anlarda bu ünlem işaretinden güç aldım ve normal şartlarda atmaktan üşendiğim adımları bu sayede rahatlıkla atabildim.
Ortada tüm çekiciliğiyle pozitif enerji veren simgeler dururken ünlem işaretinin büyüsüne inanmak doğru bir adımdı kanımca.. Bu adım sayesinde aşılmaz yollar artık daha kolay aşılır oldu. Dertleşmek için bir dosta ihtiyaç yok artık. Uzun uzun konuşmaya ve sınırları zorlamaya ihtiyaç yok pek tabii.. Sadece bir bakış ve yüreğin derinliklerine akıp giden düşünceler…
Beşikten mezara uzanan yolda kendini pek belli etmese de bir başka cazibesi var ünlem işaretinin.. Bütün hayatı tek bir kareye toplamak gibi bir işleve sahip kaç kelime, cümle, imge, simge, sayı vardır acaba!! Neşe ile kederi, sevinç ile elemi bir kareye gizleyen ve sırlarını sadece ve sadece muhatabına açan gizemli kaç işaret kaldı iletişim çağında..
Sınırları zorlamakla sırları saklamak gibi iki önemli vazifeyi bir arada yürütebilen bir dosta hayır diyebilmek mümkün müdür insanî değerlerin nostalji mezarlığına hızla yol aldığı bir dönemde..
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız